Calirana Pertinent Info_malay

MAKLUMAT BERKAITAN

MEMBAWA MAKANAN ANDA

Makanan tidak terdapat di dalam Calirana. Tetamu harus membawa kepunyaan mereka sendiri makanan yang disimpan di dalam penyejuk pelancongan sendiri lengkap dengan ais yang mencukupi. Para tetamu juga dinasihatkan untuk membawa pinggan sendiri, cawan, sudu, garpu dan peruntukan-peruntukan seperti. Penggunaan kemudahan dapur Calirana (gas dapur/persekitaran, periuk dan kuali) adalah percuma untuk tinggal tetamu bermalam. Terdapat tiada bayaran corkage apa-apa jenis. Hari pelancong perlu menyediakan sendiri peralatan memasak dan laksana.

Elektrik disediakan di Calirana yang selesa tinggal tetamu dari 6:00 petang untuk 6:00 pg untuk pengalihudaraan kipas, lampu, pemain radio/kaset mudah alih dan pengecas bateri telefon bimbit. Elektrik boleh disediakan pada waktu yang tertentu sahaja. Pengurusan Calirana mungkin perlu atau atas terlebih dahulu meminta untuk kegunaan, berkata, di dalam Dewan latihan untuk mengendalikan komputer riba atau lain-lain peralatan elektronik. Air yang boleh diminum berjalan yang terdapat dalam Calirana seluruh tetapi tetamu adalah dinasihatkan untuk membawa botol air untuk diminum.

Pada masa ini, Calirana kemudahan selesa boleh memuatkan 50 tetamu yang menginap bermalam. Bantal dan linen tempat tidur disediakan tetapi para tetamu dinasihatkan untuk membawa sendiri tuala mandi, sabun mandian dan syampu, losyen, dan sebagainya. Katil cushioned yang terhad disediakan untuk tetamu yang memilih untuk bersama rakan-rakan melebihi apa yang boleh selesa menampung. Peminat ventilating dipasang di semua bilik. Cuaca di Calirana adalah kira-kira 3 hingga 4 darjah lebih rendah daripada Metro Manila.

Calirana boleh memuatkan seberapa banyak yang 120 hari Tempahan Lawatan tetamu. Kumpulan Tempahan Lawatan hari tidak kurang daripada 80 orang mungkin mempunyai resort untuk kegunaan eksklusif; Sebaliknya, pengurusan Calirana boleh menerima Kumpulan Tempahan Lawatan hari lain.

Kedai Cenderamata Calirana t-shirt dan air mineral dalam 5-gelen jag boleh didapatkan di Kedai Cenderamata di Calirana pada kos nominal sehingga bekalan berlangsung.

Semua tempahan dengan Calirana mesti dibuat sekurang-kurangnya dua minggu lebih awal dan tertakluk kepada 50% pendahuluan selepas pengesahan tempahan. Tempahan yang telah disahkan hendaklah dibayar sepenuhnya untuk sekurang-kurangnya satu minggu sebelum percutian tersebut.

BAGAIMANA UNTUK PERGI KE CALIRANA

LALUAN CALIRANA 1

Pusat harian bermula dari sudut EDSA mengambil jalan C5 kemudian Lebuhraya Selatan Luzon. Kemudian keluar di Kuala. Pada persimpangan Pekan Kuala, belok kanan akan ke bandar Los BaƱos. Mengambil jalan-jalan lencongan yang bersempadan dengan pekan-pekan kecil Bandar Teluk, seterusnya bandar Victoria, seterusnya Pila bandar maka sepanjang jalan ke bandar salah Cruz, modal bandar Laguna. Nota: Jangan masukkan dalam poblacion atau bandar yang betul. Memandu langsung pergi ke bandar Pagsanjan, di Penyambut daripada Pagsanjan Perbandaran Hall, Belok kiri ke bandar Lumban. Satu kilometer dari Jambatan Lumban, sesuatu kaum itu mendorong untuk jalan yang sukar pergi ke Tasik Caliraya. Nota: Memberi perhatian kepada tanda kehadiran Lembaga Calirana menunjukkan jarak untuk feri Stesen selepas meninggalkan Pagsanjan.
Apabila sampai ke Tasik Caliraya, mencari tanda Stesen feri Calirana pada kedua-dua belah jalan raya. Wakil Calirana memakai pakaian seragam dengan cetakan Calirana.

LALUAN CALIRANA 2

Bermula Antipolo, memandu ke bandar Teresa kemudian Morong bandar. Kemudian Belok kiri ke Manila East Road melalui pinggir Baras bandar, seterusnya Tanay bandar dan kemudian Pililia bandar, Semua dalam wilayah Rizal.
Memandu ke arah Rizal dan Laguna Gunung jalan kemudian menuruni Bukit melalui bandar Mabitac, depan bandar Famy, kemudian Siniloan bandar, seterusnya Pangil bandar, maka bandar Pakil, seterusnya Paete bandar dan Kalayaan bandar, Semua dalam wilayah Laguna.
Satu kilometer selepas sempadan Kalayaan dan Lumban, membuat pusingan u untuk sukar jalan yang menuju ke Tasik Caliraya. Kemudian akhirnya mencari Calirana feri Stesen tanda di jalan raya di tepi Tasik.

Comments are closed.

Need Immediate Cash?! Avail Personal Loan or Sangla! Accept all brands of Vehicles & Personal Accessories e.g. gadgets,bags,watches,camera, rimowa luggage, etc. call us +63 9289128684